duminică, 18 februarie 2018

Mierea de salcam "Apidava"

Fiecare tip de miere produsa de albinutele harnice au specificul sau,mierea de salcam este una din cele mai parfumate si delicioase,intrucat are cea mai mare cantitate de fructoza. 
Mierea de salcam este numita miere "monoflora",aceasta inseamna ca albinele au fost fidele unui singur tip de floare si au cules polen numai din salcam.




Beneficiile mieri de salcami :

- ajuta in tratarea tusei si a gatului inflamat, infectii bronhice, astm, pneumonie, tuberculoza
- afectiuni cardiovasculare si dereglari de circulatie
- dureri de stomac / ulcer 
- convalescenta – intareste imunitatea si ajuta la recuperare dupa nasteri, boala sau operatii
- este foarte recomandata si persoanelor bolnave de cancer sau in recuperare dupa o asemenea boala
- tulburari de memorie
- insomnii 
- gastrita hiperacida 


CUM RECUNOASTEM MIEREA DE SALCAM?
Mierea de salcam este transparenta, aproape incolora, sau poate fi de culoare galbui-pal (datorita fagurilor).
Mierea de salcam se mentine in stare fluida mult timp, adica se cristalizeaza (zahariseste) greu fata de celelalte tipuri de miere. Aceasta poate sa-si pastreze fluiditatea pana la 2 ani (in functie de puritate si de mediul de depozitare).

Mierea este un indulcitor natural si sanatos, care nu are efectele nocive ale zaharului.Noi indulcim foarte des ceaiul, folosim la micul dejun cu iaurt si mix de fructe,prajituri.






Mierea este folosita in foarte multe produse cosmetice,poti face si acasa diferite retete :

Caderea parului 
Spalati parul, să ia apoi 15 g de miere şi se descurca în mod egal la rădăcina părului de 30 - 60 minute, apoi clătiţi cu apă caldă şi miere. Utilizaţi această procedură cu pierderea parului îmbunătăţită. Efectul va fi mai mare, în cazul în care, în acelaşi timp să ia în miere la 1 lingura. l. (Diluat într-un pahar de apă fiartă) 1 - 3 ori pe zi. 

Masca de fata cu miere si suc de lamaie (pentru ten acneic sau gras)
Pentru aceasta masca aveti nevoie de sucu de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere. Aplicati masca pe fata si lasati-o sa actioneze 15-20 de minute. 


Masca de fata cu miere si scortisoara (pentru ten acneic)
Amestecati o lingura de scortisoara cu 3 linguri de miere si aplicati pasta rezultata pe fata. Scortisoara va opri bacteria care cauzeaza acneea, iar mierea va reduce roseata si va hidrata pielea. Masca trebuie lasata sa actioneze cam 10 minute.

Masca de fata cu miere si iaurt (pentru tenul gras)
Aceasta masca este perfecta pentru tenul gras si o puteti face din iaurt si miere combinate in parti egale. Intindeti amestecul pe fata. Dupa 15 minute o sa aveti o fata care va straluci de sanatate.

Mierea de la Apidava imi place foarte mult,mai multe despre produsele lor gasiti si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ApidavaRomania/  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu